Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Μανιάτη εθνομάρτυρα της Κύπρου Σωτήρη Σταυριανάκο

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, στις 16 Αυγούστου 2016, η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Ήρωα Μανιάτη Λγου (ΜΧ ) Σταυριανάκου Σωτηρίου, στο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στη γενέτειρά του στο Σκουτάρι Λακωνίας, με την παρουσία στελεχών της Χρυσής Αυγής, των Τ.Ο. Μάνης, Σπάρτης, Κορίνθου, Μεγάρων, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, πολλών στελεχών από τοπικές της Αττικής και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλη Γιαννόγκωνα με κατάθεση στεφάνου από το γραμματέα της Τ.Ο Μάνης Μπουτεράκο Βασίλειο, εκ μέρους του Αρχηγού Νικολάου Μιχαλολιάκου.
Ο Μανιάτης εθνομάρτυρας έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο, στις 16 Αυγούστου 1974, στη μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ. Την τελετή οργάνωσαν η οικογένεια του ήρωα με τις δύο κόρες του, Χρυσάνθη και Σωτηρία Σταυριανάκου και ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουταρίου “Βορδώνα”, με τη συμμετοχή πολλών Μανιατών και πολλών αποστράτων αξιωματικών. Τη Χρυσή Αυγή υποδέχτηκαν ένθερμα και με ενθουσιασμό το σύνολο των παρευρισκόμενων.

Μετά το πέρας της τελετής με την απαγγελία του εθνικού ύμνου και την αναφώνηση ΑΘΑΝΑΤΟΣ, μας συνεχάρησαν για τη συνεχόμενη παρουσία μας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εθνικούς μας ήρωες, χωρίς πολιτική εκμετάλλευση και σκοπιμότητα αλλά εφαρμόζοντας το εθνικό μας καθήκον, υποχρέωση που θα έπρεπε να ήταν για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο για τους Χρυσαυγίτες. Επίσης συνεχάρησαν τα ηγετικά στελέχη για τις συνεχείς προσπάθειες της Χρυσής Αυγής για το άνοιγμα του φακέλλου της Κύπρου και την πλήρη και πραγματική αποκατάσταση των Ελλαδιτών ηρώων του 1974 στη νεότερη ελληνική ιστορία, σχολιάζοντας ταυτόχρονα απαξιωτικά όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους για τη στάση τους και τη θέση τους στα δραματικά γεγονότα της Κύπρου το 1974 και ιδίως μετά από αυτά. Αλγεινή εντύπωση έκανε η απουσία πολιτικών – πολιτικάντηδων, πολιτευτών, δημοτικών αρχών, μέσων ενημέρωσης και ιδίως εν ενεργεία στρατιωτικών.

Όπως είχαμε επισημάνει και επί υφυπουργίας του Λάκωνα βουλευτή κ. Δαβάκη Αθανασίου έτσι και τώρα με υπουργό τον κ. Καμμένο Παναγιώτη στο υπουργείο εθνικής άμυνας προτιμάται να παρίστανται τα στρατιωτικά αγήματα και αντιπροσωπείες σε εμποροπανηγύρεις και σε εκδηλώσεις που αποφέρουν μόνο πολιτική και προσωπική προβολή και όχι σε εκδηλώσεις τιμής για ήρωες που το αίμα τους είναι ακόμα νωπό. Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας και ιδίως οι εν ενεργεία στρατιωτικοί από τους αδελφούς μας Κύπριους πως τιμούν και αναγνωρίζουν τους εθνικούς ήρωες και ιδίως τους στρατιωτικούς.

Λγός (ΜΧ) Σταυριανάκος Σωτήριος ΑΘΑΝΑΤΟΣ!