Ανοίγουν 23.000 θέσεις εργασίας

Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων.

Το πρόγραμμα θα έχει 23.000 ωφελούμενους και, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη προεργασία και συνεργασία με τους δήμους για να ξεκινήσουν οι εγγραφές.

Η κ. Αντωνόπουλου υπογράμμισε ότι απαιτούνται καθαρές θέσεις εργασίας, ωστόσο πρόσθεσε ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας εξακολουθεί να δημιουργεί θέσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής, και άρα το βάρος του υπουργείου πέφτει και στις δύο κατηγορίες: από τη μία να απομειώνεται η ανεργία και από την άλλη οι θέσεις πλήρους απασχόλησης να αυξάνονται. «Σε αυτό το πλαίσιο η Κοινωφελής Εργασία είναι πολύ σημαντική διότι για 8 μήνες, όχι πέντε όπως ήταν στο παρελθόν, σηματοδοτεί στους εργαζόμενους ωφελούμενους του προγράμματος ποια είναι η κανονική, πλήρης εργασία αφενός και αφετέρου να μπορούν να εξασφαλίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα» είπε η κ. Αντωνοπούλου.