Ζελέ φράουλας από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή

Υλικά
1 ζελέ φράουλα
200 γρ φράουλες φρέσκες καθαρισμένες και κομμένες σε τέταρτα
3 γιαούρτια 1% με φράουλα
150 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λικέρ φράουλα ή ότι άλλο έχετε
λίγο ηλιέλαιο

Τρόπος παρασκευής
1.    Ετοιμάζετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει χωρίς να σφίξει. Αλείφετε 6 ατομικά φορμάκια για μπαβαρουά με ηλιέλαιο και ρίχνετε στο καθένα από 2 κ σ ζελέ κρύο.

2.    Τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν. Κρατάτε το υπόλοιπο ζελέ εκτός ψυγείου. Κατόπιν σκορπίζετε στα φορμάκια τις κομμένες φράουλες και ρίχνετε με το κουτάλι ζελέ μέχρις ότου οι φράουλες καλυφτούν. Αφήνετε στο ψυγείο να πήξει καλά το ζελέ.

3.    Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε με τα γιαούρτια και το λικέρ. Προσθέτετε στο μείγμα αυτό το υπόλοιπο ζελέ και το μοιράζετε στα φορμάκια.

4.    Αφήνετε στο ψυγείο να σφίξουν. Ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας τα φορμάκια.