Ζελέ από γιαούρτι με σάλτσα φράουλας

Ελαφρύ γλυκό με άρωμα φράουλας και λιμοντσέλο, μετά από ένα λουκούλλειο πασχαλινό γεύμα, με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά για 8-10 μερίδες
8 φύλλα ζελατίνας
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ φράουλας, φρέσκιες
360 γρ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
6 κ σ ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λιμοντσέλο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλ τσ χυμό πορτοκαλιού
2 κ σ ζάχαρη

Για τη σάλτσα φράουλας
400 γρ φράουλας
3 κ σ ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

Τρόπος παρασκευής
1. Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τις φράουλες (κρατάτε 8 ολόκληρες για το γαρνίρισμα), τις βάζετε σε μπολ, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μουσκεύετε τη ζελατίνα για 10′ σε κρύο νερό και ανακατεύετε το γιαούρτι με τη σαντιγί, το ξύσμα λεμονιού και το λιμοντσέλο.

2. Στύβετε τη ζελατίνα, τη μεταφέρετε μέσα σε 1 κουτάλα της σούπας και την πλησιάζετε πάνω από νερό που βράζει για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει. Την ανακατεύετε στο μείγμα του γιαουρτιού.

3. Μοιράζετε τις μαριναρισμένες φράουλες σε 8 ποτήρια και τις σκεπάζετε με την κρέμα του γιαουρτιού, Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για να πήξει η κρέμα για 5-6 ώρες τουλάχιστον.

4.  Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Την διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν να σερβίρετε το ζελέ, γαρνίρετε κάθε ποτήρι με ολόκληρες φράουλες και περιχύνετε με την σάλτσα φράουλας.