Χταποδοκεφτέδες Πάρου

Μία ακόμα μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 χταπόδι, 1 κιλό περίπου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κ σ δυόσμο, ψιλοκομμένο
150 γρ μαλακό τυρί
1 αυγό
1 φλ τσ αλεύρι γοχ, ή όσο πάρει
λίγο αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής
1. Καθαρίζετε το χταπόδι, αφαιρείτε τα μάτια και το στόμα, το ξεπλένετε καλά και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
2. Αδειάζετε τον πολτό χταποδιού, σε ένα μπολ. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τριμμένο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό, ελαφρά χτυπημένο. Ζυμώνετε με το χέρι
μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
4. Βάζετε το λάδι να ζεσταθεί καλά και με ένα κουτάλι παίρνετε από το μείγμα του χταποδιού, το αδειάζετε στο καυτό λάδι, βουτάτε το κουτάλι σε μπολ με νερό και τηγανίζετε
από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρετε τους χταποδοκεφτέδες ζεστούς.