Χρυσόστομος: “Η ουδετεροθρησκεία δεν συνάδει με την ψυχοσύνθεση του Έλληνα”

Στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ανατολικής Μάνης, προσκληθείς ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γυθείου και μετά τον χαιρετισμό της προέδρου κας Ανθής Μπαλιτσάρη, μίλησε το Σάββατο 23 τρ. μηνός, με θέμα ”Κράτος και Εκκλησία”.

Ο Σεβ., αφού ανεφέρθη στην ιστορία των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους, ερμήνευσε το άρθρο 3 του Συντάγματος, υπογράμμισε το άριστον της διατυπώσεως του και τόνισε οτι δεν χρειάζεται καμία απολύτως αναθεώρηση το άρθρο αυτό. Ειδικότερα, υποστήριξε οτι η προτεινόμενη ρήτρα της ουδετοροθρησκείας δεν συνάδει με την όλη ψυχοσύνθεση του Έλληνα, ο οποίος στην πλειοψηφία του πιστεύει ακράδαντα στο ύψιστο ιδανικό της ελληνορθροδοξίας.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε διάφορα ερωτήματα των ακροατών. Θέσεις επί του όλου θέματος διετύπωσαν ο κ. Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης και η πρ. Βουλευτής του νομού κα Πατριανάκου.

Ακολούθησε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του Δικηγορικού Συλλόγου Γυθείου.

Την ομιλία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η πρ. Βουλευτής κα Πατριανάκου, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης και μεγάλος αριθμός πολιτών.