Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μήλου

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 μήλα
5 δαμάσκηνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ σ ελαιόλαδο
3 κ σ νερό
20 γρ βούτυρο
1 κ σ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1. Αλατίζετε και τρίβετε πιπέρι επάνω στις μπριζόλες. Πιέζετε με τις παλάμες για να σταθούν οι κόκκοι του πιπεριού πάνω στο κρέας. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το λάδι. Ψήνετε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορείτε να τις ψήσετε στο γκριλ ή το φούρνο.

2. Για τη σάλτσα του μήλου: τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο λάδι, ψιλοκόβετε τα μήλα και τα δαμάσκηνα, προσθέτετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν τα περνάτε από το μπλέντερ και σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα επάνω τους ή δίπλα.