Χιονισμένος κορμός από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία γευστική χριστουγεννιάτικη συνταγή

Υλικά(για το παντεσπάνι)175 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια6 αυγά χωρισμένα175 γρ άχνη ζάχαρηΓια τη γέμιση12 κ σ νουτέλα750 γρ μασκαρπόνε  ή τυρί κρέμα4 κ σ κονιάκΓια τη διακόσμηση300 γρ σοκολάτα κουβερτούραΜάχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Τρόπος παρασκευής1.    Ετοιμάστε το παντεσπάνι: Χτυπήστε τα κροκάδια με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε για λίγο να κρυώσουν.2.    Προσθέτετε τα κροκάδια μέσα στη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξύδι, σε απαλή μαρέγκα. Ενώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κυκλικές κινήσεις και από κάτω προς τα επάνω.3.    Βουτυρώστε ένα ταψί 28Χ38 εκ και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε το σοκολατένιο μείγμα και ψήνετε το παντεσπάνι για 20′-25′ στους 180ο αερόθερμου φούρνου. Βγάζετε από το φούρνο και το σκεπάζετε με πετσέτα, αφήνοντας το να γίνει χλιαρό.4.    Σε μπολ ανακατεύετε το μασκαρπόνε με τη νουτέλα και το κονιάκ. Αναποδογυρίζετε το παντεσπάνι στον πάγκο και με προσοχή ξεκολλάτε το αντικολλητικό χαρτί.  Απλώστε τα 2/3 από τη σοκολατένια κρέμα επάνω στην επιφάνεια του και τυλίξτε προσεκτικά το παντεσπάνι, σε ρολό.5.    Καλύψτε τον κορμό με την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα και διακοσμείστε με φλούδες σοκολάτας. Πασπαλίστε με άφθονη ζάχαρη άχνη.Φλούδες σοκολάταςΛιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τη σοκολάτα σε πολύ λεπτή στρώση. Βάζετε στο ψυγείο για 5′ ώσπου να κρυώσει, όχι όμως να σκληρύνει.

Βγάζετε το ταψί και όπως είναι μέσα στο ταψί, χωρίζετε με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα σε ακανόνιστα κομμάτια και ξαναβάλτε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει. Μετά ξεκολλάτε από το χαρτί τα κομμάτια σοκολάτας και διακοσμείτε τον κορμό.