Ξεκινά ο απολογισμός των ζημιών από την πυρκαγιά στα Γεράνεια

Θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών

Εχει ξεκινήσει ήδη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η διαδικασία για τον απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Σχίνου, στα Γεράνεια, στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν επιληφθεί του θέματος.

Οπως είναι γνωστό, την πιο πάνω πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας -όπως και στην επίσης πληγείσα όμορη περιοχή της Αττικής- επισκέφθηκε χθες Κυριακή 23 Μαΐου κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος εξήγγειλε ότι θα υπάρξει άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών, τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, οι γενικοί γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.