Βουλή-Μπιμπίλας: «Η Εκκλησία να πει την αλήθεια, πόσοι είναι οι γκέι ιερείς»

Χαμός στη Βολή για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς» ζήτησε να μάθει ο Σπύρος Μπιμπίλας στη Βουλή, σε συζήτηση για τον γάμο των ομοφύλων.

Κόντρες και διαξιφισμοί ξέσπασαν στις συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με αφορμή τη συζήτηση για τους φορείς που θα κληθούν την Τετάρτη να εκφράσουν τις θέσεις τους, καθώς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ αντέδρασαν στην απόφαση να μην κληθεί η Ιερά Σύνοδος.

Σπύρος Μπιμπίλας: Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;

Εξηγώντας τους λόγους για τη μη κλήση, ο πρόεδρος της επιτροπής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, είπε πως η Ιερά Σύνοδος έχει τοποθετηθεί δημόσια και υπενθύμισε την επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές με τις θέσεις της στα τέλη της περασμένης εβδομάδας: «Γνωρίζουμε τις θέσεις της Εκκλησίας. Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά δεν έχει κάτι περισσότερο να προσθέσει».

Οι επίμαχες αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών της Νίκης και των Σπαρτιατών, προκαλώντας κομφούζιο στην αίθουσα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, ζήτησε εκτός μικροφώνου «η εκκλησία να πει την αλήθεια, πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».