Βοϊδοκοιλιά | Ένας μικρός παράδεισος στη Μεσσηνία

Αφιέρωμα Fly στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Από την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα άνοιξε ξανά τις πύλες της στους τουρίστες, προσδοκώντας ένα καλύτερο καλοκαίρι συγκριτικά με το περυσινό. Την ίδια ώρα, μία επιπλέον πρόκληση είναι η χώρα να συστηθεί ξανά τουριστικά στους Έλληνες, οι οποίοι ομολογουμένως θα κληθούν να επιλέξουν από μία μεγάλη γκάμα θαλασσινών τόπων το φετινό προορισμό τους. Η Πελοπόννησος διεκδικεί με αξιώσεις το δικό της μερίδιο στην τουριστική αγορά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσει το στοίχημα. Όπως συνηθίζουμε να λέμε, οι συνθήκες μπορεί να είναι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες, αλλά οι μαγικοί τόποι της Περιφέρειας αποτελούν πάντοτε μια καλή αφορμή για εξερεύνηση.

Ο Fly, θέλοντας να βάλει από το δικό του μετερίζι ένα λιθαράκι στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών, ξεκινά ένα αφιέρωμα στις μοναδικές παραλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες αναμένεται να κερδίσουν ξανά τις εντυπώσεις και να αποτελέσουν το φόντο στις φωτογραφικές στιγμές των επισκεπτών. Κάθε εβδομάδα και μία διαφορετική θαλασσινή πρόταση! Κάθε Σαββατοκύριακο κι ένα νέο αφιέρωμα στους θησαυρούς της Πελοποννήσου με θέα τα γαλανά και πράσινα νερά της.

Αυτή την εβδομάδα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ταξιδεύουμε στη Βοϊδοκοιλιά, μία παραμυθένια παραλία της Μεσσηνίας που φιγουράρει συνήθως στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων. Το πρωτότυπο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ωμέγα, τα κρυστάλλινα νερά της και η ευρύτερη περιοχή φυσικού κάλλους, εντεταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 σας καλούν να την ανακαλύψετε!

Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο. Μπορεί να φτάσει κανείς από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι, καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.