Συγκέντρωση Αγροτών στην πλατεία των Μολάων {vd & phs}

Την Παρασκευή το μεσημέρι 14-3-2013 στην πλατεία των Μολάων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αγροτών για το φορολογικό νομοσχέδιο από την Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Αγροτών Δήμου Μονεμβασίας κινητοποιήσεις πρωτόγνωρες για την Λακωνία και την Πελοπόννησο.

Την συγκέντρωση άνοιξε ο Δημήτρης Θεοθωρακάκος πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων Πακίων όπου καλωσόρισε όσους παραβρεθήκαν και τόνισε ότι είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή μας στην συνεχεία κάλεσε και πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης όπου ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες των αγροτών και ζήτησε το πάγωμα για φέτος το φορολογικό νομοσχέδιο μιας και είμαστε στο τρίτο μήνα, οι διευκρινήσεις είναι ασαφές και τόνισε για ακόμη μια φορά τη στήριξη του στους αγρότες.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Πουλίκος Δελληγιάνης εκπρόσωπος από τον Εμπορικός Σύλλογος Μολάων, τον Σύλλογος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μολάων, καθώς και το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Νοτιοανατολικής Λακωνίας και Μολαϊκός και τόνισε: “Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως όλοι γνωρίζετε, το τελευταίο διάστημα ο αγροτικός κόσμος με συνεχείς διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις προσπαθεί να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης, η οποία με διάφορα νομοθετήματα έχει οδηγήσει στην απόγνωση σχεδόν το σύνολο των επαγγελματιών, αγροτών και μη. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Επόμενος ομιλητής ο Παύλος Σταματάκος Λογιστής όπου επισήμανε ότι οι λογιστές είναι αλληλέγγυοι για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών από το 2013 είχαν επισημάνει την δυσκολία του νόμου. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Γιάννης Λυριωτακης πήρε το λόγο για την συνέχεια όπου τόνισε ότι βρισκόμαστε ιστορικά στο δεύτερο μήνα κινητοποιήσεων με αφορμή το φορολογικό νόμο. Οι αντιδράσεις μας ξεκίνησαν τον Γενάρη όταν δημοσιεύτηκαν οι εφαρμόστηκες διατάξεις για την φορολόγηση των αγροτών και διαπιστώσαμε ότι είχε καταστροφέας συνέπειες για τον κλάδο μας κλείνοντας τόνισε ο αγώνας αυτός απαιτεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση και συμμέτοχη από όλους μας δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσουν ξανά για εμάς χωρίς εμάς.

Κλείνοντας χαιρετισμό έδωσε εκπρόσωπος των αγροτών από την Ανατολική Μάνη. Ψηφίσματα συμπαράσταση από Λύκειο Μολάων , Γυμνάσιο Μολάων. Η Συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί τα ΜΜΕ-τοπικά ραδιόφωνα (Εξαιρούνται τα μεγάλα κανάλια) που είναι κοντά τους στο δίκαιο αγώνα όπου δίνουν.

Δείτε το σχετικό video

{youtube}Itp-mlPOF3c{/youtube}

{gallery}agrotespakia{/gallery}