Αγχωτική νίκη για τον Ολ.Γυθείου κόντρα στη Λογγάστρα {video}

Με άκρως αμυντικές βλέψεις οι φιλοξενούμενοι δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρατάχθηκε χωρίς τον τιμωρημένο Λάζαρο Μπουρελάκο και τον Περικλή Βλάχο, αλλά με δύο νέα πρόσωπα τον Δημήτρη Καρνιάτη (μετεγγραφή χειμώνα)

και τον Κυριάκο Καβαλιώτη κάτω από τα δοκάρια (επανήλθε μετά από τραυματισμό).

Το πρώτο ημίχρονο είχε να παρουσιάσει τρεις μόνο ευκαιρίες από πλευράς γηπεδούχων. Στο 14′ ο Τζανετάκος υποδέχτηκε μια όμορφη μπαλιά από αριστερά του Καρνιάτη και έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ που όμως απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της ΑΟ Λογγάστρας Παπαμάρκου. Στο 29′ ο Σουκούλι σούταρε έξω από την περιοχή για να αποκρούσει για άλλη μια φορά ο Παπαμάρκου και στο 31′ σουτ μέσα στην περιοχή του αρχηγού Μπουρελάκου Γ. βρήκε πάνω σε σώματα λίγο πριν απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Γυθείου μπήκε πολύ δυνατά, ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν καμία φάση. Στο 51′ ο Καρνιάτης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πήγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Παπαμάρκου. Στο 59′ ο κόουτς Μαστοράκος ασφάλισε τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού περνώντας στον αγώνα ως αλλαγή τους Νάκο και Πολιτάκο και πιέζοντας τους φιλοξενούμενους στο μισό του γηπέδου αγωνιούσε για τον γκολ που δεν ερχόταν. Ώσπου στο 66′ ο Lamin Danso άνοιξε το σκορ και ξε-άγχωσε τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, όταν εκμεταλλεύτηκε κάθετη πάσα του Λιγνού και αφού μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Παπαμάρκου για να γράψει το 1-0.

Οι ευκαιρίες όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Στο 80′ φάουλ του Τζανετάκου απέκρουσε ο Παπαμάρκου με υπερένταση, στο 81′ ο Καζιάνης μετά από κόρνερ του Μπουρελάκου σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή και η μπάλα αφού αποκρούεται από τον Παπαμάρκου πηγαίνει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του. Στο 83′ κι άλλο φάουλ του Τζανετάκου από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής αναγκάζει τον διακριθέντα τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων σε άλλη μια απόκρουση. Στο 86′ ο Ymeri της ΑΟ Λογγάστρας βλέπει τη δεύτερη κίτρινη και συνεπώς την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Λιάρο και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες για τα επόμενα λεπτά. Στο 88′ δυνατό ψηλοκρεμαστό σουτ του Πολιτάκου έξω από την περιοχή, αποκρούει με υπερένταση ο Παπαμάρκου σε κόρνερ, για να έρθουμε στο 89′ οπότε ο Λιγνός κάνει μια ωραία σέντρα από δεξιά, βρίσκει τον Βασίλη Τζανετάκο μέσα στην περιοχή και εκείνος πάνω στην κίνηση στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παπαμάρκου για να σημειώσει το τελικό 2-0.

Σύνθεση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ: Καβαλιώτης, Καζιάνης, Ξανθάκος (59′ Νάκος), Εμμανουηλίδης     (59′ Πολιτάκος), Danso, Φωτόπουλος, Σουκούλι, Λιγνός, Καρνιάτης, Μπουρελάκος Ι, Τζανετάκος             (90′ Καπασούρης).

Σύνθεση ΑΟ ΛΟΓΓΑΣΤΡΑΣ: Παπαμάρκου, Ymeri, Δεναξάς Μ, Κυριακόπουλος, Παντόπουλος, Τσιλιβίτας, Λυμπέρης (64′ Curri), Αντωνίου, Νικόλαρος (89′ Ρουμελιώτης Α), Καρβουνιάρης              (81′ Κουρτέσης), Δεναξάς Σ.

{youtube}YAEvjoGLOVE{/youtube}

Δημοτικό Στάδιο Γυθείου/ περιγραφή: Γιώργος Χαροκόπος, φωτογραφίες: Κυριάκος Δερδελάκος, βίντεο: Παρασκευάς Χρόνης