Δυναμική συμμετοχή αγροτών στα διόδια Νεστάνης!(VIDEO)

«Βουλευτές ξυπνάτε οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν»

Αγρότες , κυρίως με αγροτικά αυτοκίνητα -πολλά από αυτά γεμάτα πορτοκάλια που μένουν αδιάθετα γιατί δεν υπάρχει εξαγωγή- έφτασαν στα διόδια της Νεστάνης από όλους τους νομούς.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι κυρίως από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, έχουν απλώσει πανό στα διόδια που γράφουν: «Βουλευτές ξυπνάτε οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν», «Όχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Όχι στην Εξαθλίωση» και διαμαρτύρονται, ζητώντας κατά βάση, η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, ενώ φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Οι αγρότες σήκωσαν τις μπάρες στη Νεστάνη και παράλληλα μοίραζαν πορτοκάλια στους οδηγούς, που περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο, αφού συνεχώς καταφθάνουν αγρότες μέχρι και από την περιοχή της Αιγιαλείας. Στη συνέχεια, οι αγρότες έφτασαν στην Τρίπολη, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κεντρικό κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σήμερα με τα πόδια, αύριο με τρακτέρ, αν δεν αρθούν τα μέτρα θα γίνει Κιλελέρ».
Ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, Τατούλης (μαζί του ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης, Φάνης Στεφανόπουλος και Ηλίας Στρατηγάκος) από τον οποίο ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απόσυρση, κυρίως, των φορολογικών ρυθμίσεων.
Και ο οποίος δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός στη χώρα βάζοντας απέναντι στην κοινωνία τη μεγάλη οικογένεια της αγροτικής οικονομίας», δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι, «είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι με την πλευρά αυτών που υγιώς υποστηρίζουν ότι η αγροτική οικονομία είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα της προσπάθειας της χώρας για έξοδο από την κρίση».
 Είπε μάλιστα πως με εντολή του, στελέχη της Περιφέρειας θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών. Ο κ. Τατούλης είπε ακόμη στον πρόεδρο του συντονιστικού οργάνου των αγροτών Παναγιώτη Πεβερέτο και στην υπόλοιπη αντιπροσωπεία, ότι θα φέρει το ψήφισμα των αγροτών στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ως έκτακτο θέμα, ώστε με ομόφωνη απόφαση να ενισχύσει τον αγώνα τους.
«Μετά από 2.500 χρόνια οι αγρότες κατάφεραν να ενώσουν τους Πελοποννήσιους και να διαδηλώσουν όλοι μαζί για τα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε το μέλος ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Τάκης Πεβερέτος, σχολιάζοντας την εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

{youtube}vB0139ZkCk0{/youtube}