Βασιλόπιτα με ρόδια και αμύγδαλα

Από τα μαγικά χέρια της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
670 γρ αλεύρι γοχ
3 κ γλ μπέκιν πάουντερ
563 γρ ζάχαρη
300 γρ βούτυρο
335 γρ αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και περασμένη από το μούλτι
335 γρ γάλα
6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ γλ κοφτό μαχλέπι
1 κ γλ κοφτό κανέλα
1 κ γλ μαστίχα, κοπανισμένη με 1 κ σ άχνη ζάχαρη
Για το γλάσο
1 φλ τσ ζάχαρη άχνη
2 κ σ νερό, ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 ρόδι

Τρόπος παρασκευής
1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη, χτυπώντας τα στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέκιν, τα μυρωδικά και τα ρίχνετε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και βουτυρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 33 εκ. Επίσης το αλευρώνετε καλά και τινάζετε το περιττό αλεύρι. Ψήνετε για 1 ώρα και 10′.
4. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και τη γαρνίρετε με γλάσο, που θα ετοιμάσετε ανακατεύοντας τα υλικά. Πριν να στεγνώσει το γλάσο γαρνίρετε με τους σπόρους του ροδιού, ή αμύγδαλα, ή κερασάκια σχηματίζοντας το 2023.