Βασιλόπιτα – κέϊκ από τη Μαίρη Παναγάκου

Όλα τα βήματα

Υλικά
650 γρ φρέσκο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 βανίλια
1 κ γλ μαχλέπι
1/4 κ γλ μαστίχα κοπανισμένη με 1 κ σ ζάχαρη άχνη
7 αυγά
80 γρ μπράντυ
900 γρ αλεύρι μαλακό
20 γρ μπέκιν πάουντερ
150 γρ καρύδια σπασμένα ή αμύγδαλα καβουρντισμένα

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάτε στην δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξύσμα, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα.
2. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά και το μπράντυ σε 2 δόσεις και συνεχίζετε το χτύπημα στην μεσαία ταχύτητα. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και ανακατεύετε τα καρύδια.
3. Τέλος προσθέτετε και το μείγμα αλεύρου, ανακατεύοντας ελαφρά με σπάτουλα, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός στρογγυλού
ταψιού. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο, το βουτυρώνετε και αυτό και τοποθετείτε μέσα την ζύμη, έως ότου φτάσει τα 3/4 του ύψους του ταψιού.
Μην ξεχάσετε να βάλετε το νόμισμα, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
4. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για 50′-60′ περίπου. Την βγάζετε από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την μεταφέρετε σε πιατέλα.
Την στολίζετε με λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής, ή την αχνίζετε με ζάχαρη άχνη και αγιοβασιλιάτικα διακοσμητικά.
Καλή χρονιά