Βασική συνταγή για κρέπες

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά  (για 20-22 κρέπες διαμέτρου 12 εκ).125 γρ αλεύρι2 αυγά και 1 ασπράδι300 ml γάλαλίγο αλάτι1 κ σ βούτυρο λιωμένοΓια το ψήσιμολίγο λιωμένο βούτυροΤρόπος παρασκευής1.    Βάζετε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι, προσθέτετε τα αυγά, το ασπράδι, το λιωμένο βούτυρο, το 1/3 από την ποσότητα του γάλακτος και στη συνέχεια ανακατεύετε γρήγορα με το μίξερ για να ενοποιήσετε όλα τα υλικά φτιάχνοντας ένα ομοιογενές μείγμα.

2.    Αραιώνετε το μείγμα με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύετε απαλά, το περνάτε από το σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τους σβώλους που ενδεχομένως υπάρχουν και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας την κάθε τόσο.

3.    Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, διαμέτρου 12 εκ και το αλείφετε ελαφρά με λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Το βγάζετε από τη φωτιά, αδειάζετε 2 κ σ από το μείγμα και περιστρέφοντας το τηγανάκι, καλύπτετε ομοιόμορφα τον πυθμένα.

4.    Το ξαναβάζετε στη φωτιά και μόλις οι άκρες της κρέπας αρχίσουν να ζαρώνουν, να ξεκολλάνε από το τηγανάκι και να παίρνουν χρώμα, τη γυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίζετε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσετε όλη τη ζύμη.