Σοκάρει περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όταν βοηθός νοσηλευτής έκανε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νοσηλευτής έκανε λάθος στη μετάγγιση αίματος χθες τα ξημερώματα, καθώς η συγκεκριμένη ασθενής, μια 62χρονη γυναίκα, δεν έπρεπε να υποβληθεί σε μετάγγιση.
Η διαδικασία αφορούσε άλλον ασθενή στο νοσοκομείο και το λάθος είχε ως συνέπεια η 62χρονη να υποστεί πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ. Οι γιατροί είναι σχετικά αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.
Ο νοσηλευτής αναζητείται, μετά από μήνυση που έκανε ο γιος της 62χρονης στο ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου.
Σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ειλικρινή του συγγνώμη στην ασθενή και στην οικογένειά της. Έκανε λόγο για «εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα νοσηλευτού» και τόνισε ότι ζήτησε από τον ΟΔΙΠΥ και το ΕΚΕΑ να ξεκινήσουν έρευνες.
Γεωργιάδης: Εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα, ειλικρινή συγγνώμη από την ασθενή
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:
Για το χθεσινό εξαιρετικά σοβαρό περισταστικό σφάλματος, ενός νοσηλευτού του Τζανείου Νοσοκομείου, όταν διαπιστώθηκε χθες η Διοίκηση αμέσως διέταξε ΕΔΕ για τις συνθήκες του περιστατικού, κλήθηκε ο εισαγγελεύς για το ποινικό σκέλος και εγώ ζήτησα από τον ΟΔΙΠΥ να ξεκινήσει έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθεί το νοσοκομείο και το ΕΚΕΑ να διευρευνήσει το περιστατικό. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή και ειλικρινή συγγνώμη σε αυτήν και την οικογένεια της.