Τσίπρας από Τρίπολη: Δέσμευσή μας η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Με βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας από την Τρίπολη στην Αθήνα, δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε αρχικά πως γυρνάει από Τρίπολη, όχι με το κρατικό αεροσκάφος αλλά με αυτοκίνητο, και συνεχίζει συμπληρώνοντας πως θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

«Η κ. Κεραμέως τέσσερα χρόνια τώρα το έχει απαξιώσει. Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σχολές κλείνουν, σχολές δεν ιδρύονται» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του στην Τρίπολη «ήρθε και με βρήκε ένας μαθητής 17 χρονών, ψηφίζει για πρώτη φορά, και με ρώτησε αν είναι αλήθεια αυτό που λέμε ότι από αυτές τις εξετάσεις θα ακυρώσουμε την ελάχιστη βάση, δίνοντας τη δυνατότητα να περάσουν περισσότεροι στα πανεπιστήμια».

«Του είπα όχι απλά είναι αλήθεια, είναι δέσμευση», σημειώνει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Γιατί εμείς δεν θέλουμε να βάζουμε φραγμούς στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όσα παιδιά έχουν στοιχειώδεις δυνατότητες να τα καταφέρουν. Και γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τους κολεγιάρχες αλλά για μια δημόσια παιδεία με υψηλής ποιότητας σπουδές σε όλα τα δημόσια πανεπιστήμια».