Ολλανδία: Νοσοκόμος παραδέχτηκε πως σκότωσε τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορωνοϊό επειδή δεν ήθελε να υποφέρουν

O 30χρονος Theodoor V, εργαζόταν ως πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσσεν

Τουλάχιστον 20 ασθενείς με κορονοϊό παραδέχτηκε πως σκότωσε ένας 30χρονος νοσοκόμος στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη το τμήμα δημόσιας εισαγγελίας.

O 30χρονος Theodoor V, εργαζόταν ως πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Wilhelmina στο Άσσεν όπου και παραδέχτηκε πως έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20 ανθρώπους που είχαν προσβληθεί με την Covid-19 επειδή όπως είπε ανησυχούσε ότι τα θύματα ταλαιπωρούνταν από την ασθένεια.

Ο 30χρονος συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες στο σπίτι της αφού ομολόγησε την πράξη της στο προσωπικό ενώ νοσηλευόταν σε κλινική ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την Daily Mail.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο 30χρονος είχε φανερώσει «αρκετές φορές» στις συνομιλίες της με το προσωπικό ψυχικής υγείας ότι «ως πνευμονικός νοσηλευτής στο WZA, είχε βάλει πρόωρα τέλος στη ζωή 20 ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Ο ύποπτος φέρεται να εκτέλεσε ιατρικές διαδικασίες σε ασθενείς που, κατά την άποψή του, ήταν σε τελικό στάδιο και υπέφεραν, χωρίς οδηγίες από γιατρό. Οι δηλώσεις του λήφθηκαν τόσο σοβαρά υπόψη από τον οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης που αποφάσισαν, μετά από εκτεταμένη συλλογική συζήτηση και λήψη νομικών συμβουλών τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών, να παραβιάσουν την υποχρέωση εμπιστευτικότητας και να το αναφέρουν στο WZA» ανέφεραν.

Ο 30χρονος Theodoor V έχει κριθεί προφυλακιστέος με εντολή από δικαστήριο του Άσσεν όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλες 30 ημέρες στη φυλακή.

Οι αρχές θα συνεχίσουν να διερευνούν τους θανάτους ασθενών μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2022, με την ποινική έρευνα να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο ενώ οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα πριν από δύο εβδομάδες.

Πηγή: skai.gr