Τσιγαρίδης στον FLY για ΡΟΜΑ, πρόσφυγες και lockdown

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη για τα πρόσφατα γεγονότα στις Αμύκλες, τους ελέγχους της Αστυνομίας ενόψει καραντίνας και τους πρόσφυγες στο Sparta Inn

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε σήμερα, στον αέρα του FLY, ο αστυνομικής Διευθυντής Λακωνίας, κύριος Βασίλειος Τσιγαρίδης. Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκαν τα νέα μέτρα και οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται από την πλευρά της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της δεύτερης καραντίνας που ξεκινάει το Σάββατο, τα πρόσφατα φαινόμενα παραβατικότητας των ΡΟΜΑ, καθώς και οι πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί στην πόλη της Σπάρτης.

Αναφορικά με το lockdown, ο κύριος Τσιγαρίδης ανέφερε ότι ο μηχανισμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας είναι έτοιμος, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι Λάκωνες συμμορφώθηκαν στην πρώτη καραντίνα, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ξεκάθαρη πτώση των δεικτών παραβατικότητα, στη συγκεκριμένη περίοδο.

Σχετικά με την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ, ο επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας στάθηκε στην πρόσφατη διαπραγμάτευση που ανέλαβε ο ίδιος με τους διαμαρτυρόμενους, απάντησε σε όσα του καταλόγισαν, αναφέρθηκε στις συλλήψεις, στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία, ενώ τόνισε ότι για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος σημαντικό ρόλο έχει και η Πολιτεία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί στη Σπάρτη και ζουν στο Sparta Inn, ο κύριος Τσιγαρίδης διευκρίνισε ότι αρμόδιο είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρή καταγγελία εις βάρος τους.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη