Τουρκία: Νέο θαύμα από την ΕΜΑΚ – Απεγκλώβισε ζωντανή την 20χρονη Αϊρίν

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίζονται σε κτίριο που έχει καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν και απεγκλώβισαν νεαρή που εντοπίστηκε ζωντανή στα ερείπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες διασώστες εντόπισαν ζωντανή μία 20χρονη με το όνομα Αϊρίν, μιλάνε μαζί της και της έδωσαν νερό.

Οι Έλληνες πυροσβέστες άκουσαν τη φωνή της κοπέλας και ρίχτηκαν στον αγώνα για να φτάσουν κοντά της, καταφέρνοντας να πλησιάσουν στο σημείο που είναι παγιδευμένη.

Τα συντρίμμια του σπιτιού και το σώμα της νεκρής μητέρας, που κείτεται δίπλα της, έχουν εγκλωβίσει το πόδι της νεαρής και οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στο να απομακρύνουν τα χαλάσματα και να το απεγκλωβίσουν. Αρχικά, μάλιστα, η ίδια η 20χρονη είχε πει στους διασώστες να της κόψουν το πόδι για να την απεγκλωβίσουν.

Τις προσπάθειες διέκοψε ένας ισχυρός μετασεισμός, που ανάγκασε την ομάδα να βγει για λίγο από τα χαλάσματα, με εντολή των υπευθύνων τής ομάδας, για να μην κινδυνεύσει και η δική τους η ζωή.

Ωστόσο, η επιχείρηση ξεκίνησε και πάλι και είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την ελπίδα ότι θα έχει αίσιο τέλος για την κοπέλα, η οποία επικοινωνεί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι η Αϊρίν είναι το πέμπτο άτομο, μαζί με τον 50χρονο και τρία ακόμα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν ζωντανοί από την Ελληνική Αποστολή Διάσωσης.