Live-Βουλή: Ναι στο μπλόκο Κασιδιάρη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «παρών» ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση να δηλώσει «παρών» επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών που σηκώνει τοίχο στην εκλογική κάθοδο της εγκληματικής οργάνωσης του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Και αυτό παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η συναινετική οδός προκειμένου η ρύθμιση να υπερψηφιστεί μαζικά από τα κόμματα, στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου.

Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΙΡΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

«Με θλίψη άκουσα πως η τελική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ”παρών”. Αποτελεί πράξη πολιτικής δειλίας σε μια κρίσιμη στιγμή» σχολίασε ο παρευρισκόμενος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που αφορά την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ένα πρόβλημα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμμάχησε με τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και πως επιθυμούσε την παρουσία της για να παίρνει ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία. «Τότε, βέβαια, ήταν κοντά στα γεγονότα με την άνω και κάτω πλατεία. Η συμμαχία σας είχε συνέχεια. Δεν ήταν επίσημη, τέτοια την έκανε μόνο ο Παρασκευόπουλος» είπε, και πρόσθεσε με νόημα: «”Παρών” σημαίνει ”αφήστε τον Κασιδιάρη να κατέβει”, αυτό είπατε πριν λίγο».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ – VIDEO

Με δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει την τροπολογία για μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του βρέθηκε στην πρωτοπορία της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και του αγώνα εναντίον των απολογητών του χιτλερισμού.

Μάλιστα τονίζει πως κατόπιν και της θετικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ως προς τη συνταγματική αρτιότητά της, «με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης στηρίζουμε την τροπολογία που προστατεύει τη Δημοκρατία έναντι αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραξε δολοφονίες και προχώρησε σε σειρά πογκρόμ εναντίον πολιτών και μεταναστών».