ΤΟΜΥ Σπάρτης & Χαμόγελο | Επιτυχημένη η δράση προληπτικής ιατρικής

Στα χωριά Γκοριτσά, Καστόρι, Ξηροκάμπι και Σελλασία

Ολοκληρώθηκε η δράση «Προληπτικής Ιατρικής»  του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης. Η ΤΟΜΥ Σπάρτης ευχαριστεί θερμά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αποδοχή του αιτήματος της και την αποστολή Κινητής Μονάδας στην περιοχή μας για μία εβδομάδα. Η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα Πρόληψης στελεχώθηκε από νοσηλεύτρια και οδηγό του Χαμόγελου του Παιδιού, από εθελοντές παιδιάτρους, της ΤΟΜΥ Σπάρτης, του ΚΥ Νεάπολης και ιδιώτες παιδιάτρους, και από επισκέπτη υγείας της ΤΟΜΥ Σπάρτης.

Συνολικά, επιτεύχθηκε ο στόχος του έγκαιρου προληπτικού ελέγχου, της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης της κοινότητας για τη σημασία της πρόληψης στην υγεία του πληθυσμού. Παράλληλα, σε περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο έγινε παραπομπή για περαιτέρω διερεύνηση.

Το Χαμόγελο του Παιδιού σε δημοσίευση του επισήμανε ότι: «το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού έχει αναλάβει να στηρίξει ολιστικά τα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν περαιτέρω στήριξης τόσο ιατρικής όσο και κοινωνικής, τα οποία εντοπίστηκαν μέσα από την δράση». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας χαροποιεί ιδιαίτερα και είμαστε στη διάθεση τους για οτιδήποτε χρειαστεί.