Το Πάσχα στην Costa Navarino θα είναι αλλιώς

Η άφιξη του W Costa Navarino δίνει ακόμα περισσότερες επιλογές σε όσους ψάχνουν κάτι το διαφορετικό.

To Πάσχα φέτος πέφτει σχετικά νωρίς, γι’ αυτό και μεταξύ των υποψήφιων ελληνικών προορισμών προβάδισμα έχουν εκείνοι που υποδέχονται την άνοιξη ακόμη νωρίτερα! Στη νοτιοδυτική Μεσσηνία, στην Costa Navarino, Βορειοευρωπαίοι γκόλφερ, διψασμένοι για λίγη αγωνιστική δράση μετά τη χειμερία νάρκη τους, απολαμβάνουν ήδη το ηλιόλουστο καταπράσινο, κυματοειδές τοπίο των γηπέδων γκολφ από τον Φεβρουάριο. Δύο μήνες μετά, η φύση πραγματικά ευωδιάζει και οργιάζει!

Η πιο «ελληνική» περίοδος της Costa Navarino είναι αναμφίβολα το Πάσχα, με τα ξενοδοχεία της γεμάτα, παρέες και οικογένειες που απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο, πάμπολλες αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αλλά και την παραδοσιακή και κατανυκτική διάσταση της πιο σημαντικής μας γιορτής, σε συνδυασμό με την πολυτέλεια και τη γαστρονομία για την οποία ο προορισμός φημίζεται διεθνώς.

Ειδικά φέτος, όμως, η πασχαλινή εμπειρία της Costa Navarino αναμένεται πλουσιότερη από ποτέ: είναι η πρώτη άνοιξη που λειτουργεί το τρίτο ξενοδοχείο της, το W Costa Navarino, που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και εφήβους που έχουν κλείσει τα 12 χρόνια τους και κομίζει ένα νέο κόνσεπτ νεανικής ενέργειας, πολυσυλλεκτικότητας, ελευθερίας και καθαρά παρεΐστικου fun, για όσους θέλουν να προσθέσουν μερικές πινελιές εναλλακτικότητας στο κάδρο των ολιγοήμερων πασχαλινών διακοπών τους.

Το Πάσχα στην Costa Navarino θα είναι αλλιώς-2

Το στίγμα, από γαστρονομικής άποψης, δίνει η γνωστή ομάδα Nomade et Sauvage, που οργώνει όλη την Ελλάδα, συλλέγει τους βρώσιμους θησαυρούς της γης στην εποχή τους και οργανώνει μοναδικά μαγειρέματα και τραπεζώματα στη φύση, παντρεύοντας παμπάλαιες τεχνικές με γαστρονομική γνώση και με τις παραδόσεις κάθε τόπου.

Ετσι και στο W Costa Navarino, η φύση της Μεσσηνίας θα είναι ο βασικός «προμηθευτής», τα γεύματα θα ετοιμαστούν σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία, με καζάνια και χειροποίητους φούρνους όπου θα φουσκώνουν οι παραδοσιακοί «νταβάδες», ενώ το πασχαλινό τραπέζι θα στρωθεί σε ένα καταπράσινο φυσικό σκηνικό.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μέρος σε μαθήματα μαγειρικής με μεσσηνιακά προϊόντα, βάψιμο αυγών και παρασκευή πασχαλινού τσουρεκιού, καθώς και σε εξορμήσεις για συλλογή άγριων φρούτων και βοτάνων, που θα αρωματίσουν φυσικά εκχυλίσματα και αποστάγματα.

Το εορταστικό κλίμα της Κυριακής του Πάσχα θα ολοκληρωθεί με ένα πάρτι, όπου τον ρυθμό θα δώσουν οι DJs ManCode Θαλής Πιτούλης και Θανάσης Βασιλόπουλος, που φημίζονται για τις εκλεκτικές μουσικές επιλογές τους, που συνδυάζουν το κλασικό με το εξωτικό!

Μέχρι να έρθει η στιγμή για χορό, όμως, και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε wellness workshops με γιόγκα, πιλάτες και διαλογισμό στην παραλία και στη φύση.

Το Πάσχα στην Costa Navarino θα είναι αλλιώς-3

Για οικογένειες με μικρά παιδιά και όλους όσοι προτιμούν την πιο «κλασική» πασχαλινή εμπειρία της Costa Navarino, υπάρχουν βεβαίως τα ξενοδοχεία The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, A Luxury Collection Resort που θα προσφέρουν αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες, με αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και τοπικών παραδόσεων.

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στον στολισμό και στην περιφορά του Επιταφίου στο εκκλησάκι του Αγ. Σαμψών, ενώ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα εργαστήρια για την παρασκευή του παραδοσιακού παστελιού και τη δημιουργία πασχαλινών λαμπάδων θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, γυναίκες από την περιοχή θα μοιραστούν τα μυστικά για την παρασκευή της περιβόητης «λαμπροκουλούρας». Το βράδυ θα τελεστεί βεβαίως η Αναστάσιμη Ακολουθία και μετά θα ακολουθήσει το αναστάσιμο δείπνο.

Το Πάσχα στην Costa Navarino θα είναι αλλιώς-4

Την Κυριακή του Πάσχα, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με «Κυνήγι Θησαυρού» και θα συνεχιστεί με παραδοσιακές μουσικές και χορούς από τοπικούς συλλόγους. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στο SandCastle, συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές δράσεις και εξερευνώντας τη φύση, καθώς και να απολαύσουν δραστηριότητες όπως διαγωνισμό ζωγραφικής σε πασχαλινά αυγά, κατασκευή φαναριών, ζωγραφική προσώπου, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο.

Καθημερινή