Τυρογλυκό με πικάντικη σάλτσα μελιού και φρούτων

Μία εξαιρετική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό γλυκό μαλακό τυρί (ρικότα ή ανθότυρο)
300 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
5 κρόκους αυγών
120 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
100 γρ ζάχαρη
Για τη σάλτσα
1 μέτριο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 μέτριο αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 φλ τσ αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα, κομμένα στα δύο
6 κ σ μέλι
4 κ σ γλυκό Σαμιώτικο κρασί
2 ξυλάκια κανέλας
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο

Τρόπος παρασκευής
1. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 170ο. Αναμειγνύετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αδειάζετε σε μια φαρδιά και ρηχή φόρμα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε για 50′ περίπου.
2. Αφήνετε το γλυκό να παγώσει για 24 ώρες στο ψυγείο. Ρίχνετε τα φρούτα σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι μαζί με το μέλι και το κρασί. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.
3. Σερβίρετε το γλυκό κομμένο σε τρίγωνα κομμάτια περιχυμένο με 2 κουταλιές από τη σάλτσα των φρούτων.