Την πολιούχο Αγία Παρασκευή εόρτασε η πόλη των Μολάων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε  η πόλη των Μολάων και έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, την πολιούχο της «Αγία Παρασκευή.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός στο ομώνυμο γραφικό παρεκκλήσιο της Αγίας, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας του εσπερινού και αφού εψάλλει ο παρακλητικός κανόνας της Αγίας, ακολούθησε λιτανευτικώς η κάθοδος της Θαυματουργού εικόνος και του τιμίου λειψάνου της, με κατάληξη τον καθεδρικό Ναό της «Γεννήσεως του Χριστού» όπου και ενθρονίστηκε.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στον πάντα μεστό νοημάτων λόγο του, αναφέρθηκε στις αρέτες της τιμώμενης Αγίας, που θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη στην αλλοτριωμένη εποχή μας. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε, με συναθλήτρια και παιδαγωγό την Αγία Παρασκευή, να καταξιωθούμε να ζήσουμε κατά Θεόν και να κερδίσουμε την Επουράνια Βασιλεία.

Οφείλουμε τέλος να τονίσουμε την τάξη, την αρμονία και την καθαριότητα, καθώς και την άρτια οργάνωση που υπήρξε το διήμερο του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Νικολινάκος, οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας τζινιέρης, ο Αντιδήμαρχος Μολάων κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Άννα Βλάχου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου, και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Επίσης παρέστησαν ο πρ. Δήμαρχος κ. Γιώργος Μυλωνάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Αναστάσιος Θεοδωρακάκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πακίων κ. Μιχάλης Καρούνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Γιάννης Παναρίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης και ο Διοικητής του  Α.Τ. Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου.

Διαβάστε το βίο της Αγίας Παρασκευής πατώντας ΕΔΩ

ΦΩΤΟ: Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Μιχάλης Καρούνης