Τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό από την Πρωτοβάθμια Λακωνίας

"Κορωνοϊός covid-19 και σχολεία"

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, με θέμα: «Κορωνοϊός covid-19 και σχολικές μονάδες».

Το θέμα εισηγήθηκαν ο γενικός ιατρός, Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Πρόληψης Νοσημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος και οι παιδίατροι, Δρ. Παρασκευάς Κουτσοβίτης και Μαριανέλλα Σαλαπάτα, ενώ τον συντονισμό είχε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, Καθηγήτρια Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Μαρία Τσιρώνη. Μετά τις εισηγήσεις, οι ιατροί απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, αλλά και σε ερωτήσεις που τους είχαν τεθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς, γραπτώς.

Την ενημερωτική συνάντηση που διήρκεσε πλέον των 2 ωρών παρακολούθησαν πλέον των 80 εκπαιδευτικών, αλλά και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων του νομού μας, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων zoom. Ωστόσο, η συνάντηση καταγράφηκε προκειμένου τις επόμενες ημέρες να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να ενημερωθούν και όσοι/ες εκπαιδευτικοί ή/και γονείς δεν κατέστη δυνατόν να την παρακολουθήσουν.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κ. Φώτης Πολίτης, ευχαρίστησε θερμά εκπαιδευτικούς και γονείς για τη συμμετοχή τους, τους εισηγητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις και τις απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτήσεις και απορίες γονέων και εκπαιδευτικών, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και την Πρόεδρό του για την άμεση ανταπόκρισή τους, καθώς και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πληροφορικής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παναγιώτη Τατσώνα, για την τεχνική υποστήριξη. Τέλος, υπογράμμισε προς τους εκπαιδευτικούς ότι «οι οδηγοί αρχών διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών covid-19 δεν είναι μόνιμοι, αλλά θα επικαιροποιούνται, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα», ενώ υπενθύμισε ότι «είμαστε ασφαλείς, όσο παραμένουμε υπεύθυνοι».