Τηγανίτες με μήλα από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία μοναδική συνταγή

Υλικά4 μήλα κόκκινα ή γκόλντεν100 γρ ζάχαρη2 κ σ χυμό λεμονιού100 ml κονιάκ1 αυγό150 ml γάλα1 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ1 βανίλιαελάχιστο αλάτιλάδι για το τηγάνισμακανέλα και ζάχαρη ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής1.    Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε το σκληρό μέρος και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα κόβετε σε στρογγυλές ροδέλες, πάχους 1 εκ. Τα πασπαλίζετε με ζάχαρη και τα αφήνετε να μουσκέψουν 30′ στο χυμό λεμονιού ανακατεμένο με το κονιάκ.2.    Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι. Δουλεύετε καλά το μείγμα και βάζετε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι να κάψει.3.    Παίρνετε μια μια ροδέλα μήλου, τη βουτάτε στο χυλό και τη ρίχνετε κατόπιν στο τηγάνι. Αφήνετε τις ροδέλες να ροδοψηθούν από τη μία πλευρά και τις γυρίζετε κι από την άλλη.4.    Βγάζετε τις τηγανίτες των μήλων και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα και τις πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη. Τις συνοδεύετε με σαντιγύ.