Μια μοναδική θεατρική παράσταση στη Βαμβακού! «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες»

Μια θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους θα λάβει χώρα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, ώρα 21.00 στο Σχολείο της Βαμβακούς.

Με το θεατρικό έργο του φιλόλογου, Γιάννη Λιγνάδη, «Ηρόδοτος Δραματικός / Θερμοπύλες», ολοκληρώνει η ομάδα Αναβίωσης της Βαμβακούς (Vamvakou Revival) τις εκδηλώσεις του Αυγούστου. Πρόκειται για μια παράσταση που σκηνοθετεί ο ταλαντούχος Άρης Λάσκος και της οποίας επιμελείται καλλιτεχνικά ο σπουδαίος Δημήτρης Λιγνάδης.

Το έργο αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου. Μέσα από αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια επιχειρείται ο φωτισμός της ιστορίας και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών της αρετών. Της παράστασης προηγείται μία ολιγόλεπτη εισαγωγή του Καθηγητή Paul Cartledge μέσω προβολής βίντεο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, που υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. Vamvakou Revival, με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συντελεστές
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Λιγνάδης
Μετάφραση – Κείμενο: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος
Ιστορική Σύμβουλος: Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου
Επιμέλεια Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
Παίζουν: Ελένη Ζαχοπούλου, Μάνος Βαβαδάκης

Είσοδος: 12 ευρώ για ενηλίκους / 8 ευρώ για παιδιά
Διάρκεια εκδήλωσης: 80 λεπτά