Ομιλίες & παρουσίαση υποψηφίων της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δ.Καλαμάτας

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε για μια ακόμη φορά στην πρόσκληση μας και είστε εδώ, στην παρουσίαση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας.
Θέλω να τους ευχαριστήσω που μας εμπιστεύτηκαν και αποφάσισαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Πραγματικά, αισθάνομαι υπερήφανος έχοντας επιλεγεί, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων στη Δημιουργική πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας και σήμερα να έχω την τιμή να παρουσιάζω πέντε ενεργούς πολίτες, με σημαντική προσφορά στα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας.
Και ξεκινώ ευθύς αμέσως να σας τους παρουσιάσω:

Πολίτης Δημήτρης
Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας, Αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε Νομικά πρόσωπα του Δήμου Καλαμάτας.
Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Καράμπελας Νίκος
Φαρμακοποιός – Ελεύθερος Επαγγελματίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κλινική φαρμακολογία.
Σύμβουλος ορθομοριακών σκευασμάτων.
Εκπαιδευτής τεχνικών φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας.

Κριτσωτάκης Σωτήρης
Οικονομολόγος – Ελεύθερος Επαγγελματίας
Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Μαρινάκης Σαράντος
Δασικός Υπάλληλος
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας και σήμερα είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Καλαμάτας.

Δούζης Ιωάννης
Ιατρός – Ιατροδικαστής
Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας


Και ο λόγος στους ίδιους:

Πολίτης Δημήτρης:
Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας.
Θα ήθελα ξεκινώντας να αναφερθώ στους τομείς τους οποίους είμαι υπεύθυνος, ξεκινώντας από τη Δημοτική Φιλαρμονική στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος.
Όπως γνωρίζετε, η Δημοτική Φιλαρμονική προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο Δήμο. Με την παρουσία της λαμπρύνει όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο. Πραγματοποιεί αξιόλογες συναυλίες για την ψυχαγωγία των συνδημοτών μας, κάνοντας την γνωστή σε όλον τον κόσμο. Αξιοσημείωτο δε είναι ότι παρέχει δωρεάν μουσική παιδεία σε διακόσια περίπου παιδιά του Δήμου μας, ενώ οι δράσεις της είναι συνεχείς και αξιόλογες.
Η δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Καλαμάτας, στην οποίαν επίσης έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, εισηγείται στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων. Με την κατανομή πιστώσεων για την κάλυψη των δαπανών, την συντήρηση και επισκευή των κτιρίων και άλλα πολλά.
Τέλος τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα ΚΔΑΠ, αποτελούν κοινωνικές δομές στις οποίες απασχολούνται παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών με δραστηριότητες για την καλλιέργεια δεξιοτήτων αλλά και την απόκτηση γνώσεων των παιδιών αυτών.
Επέλεξα να είμαι με το Θανάση Βασιλόπουλος γιατί είναι ένα άτομο με ήθος, είναι εργατικός. Σε ότι κι αν έχει αναλάβει το έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Γι αυτό τον εμπιστεύτηκα και θα είμαι μαζί του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Καράμπελας Νίκος
Εύχομαι καλή επιτυχία στο συνδυασμό μας «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας». Όσον αφορά στην ειδικότητά μου ως επαγγελματίας υγείας το όραμά μου για το Δήμο είναι η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών υγείας καθώς επίσης και η δημιουργία νέων υποδομών οι οποίες θα εστιάζουν στην πρόληψη. Εκτός αυτών πιστεύω ότι ο καλαματιανός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς από εμάς τους επαγγελματίες υγείας για θέματα πρόληψης αλλά και σε θέματα πρώτων βοηθειών.
Επέλεξα να είμαι με το Θανάση Βασιλόπουλο γιατί είναι ένας έντιμος άνθρωπος, εργατικός και προπαντός άνθρωπος όχι των λόγων αλλά των πράξεων.

Κριτσωτάκης Σωτήρης
Επέλεξα να είμαι υποψήφιος με το Θανάση Βασιλόπουλο γιατί γνωρίζω πολύ καλά τις «υπερωρίες» που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο εργατικός και καθαρός άνθρωπος είναι.

Μαρινάκης Σαράντος
Με το Θανάση Βασιλόπουλο συνεργαστήκαμε οχτώ χρόνια και καταδείχθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία σε πολύ δύσκολες αλλά και ομαλές συνθήκες, πόσο προσπάθησε , πόσο αφιέρωσε τον εαυτό του με την επιμονή του με τη διακαή προσπάθειά του έτσι ώστε να ευοδωθούν όποιες προσπάθειες κάναμε για την πόλη μας.
Εγώ αθροίζω φέτος είκοσι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δε θα σας κουράσω περιγράφοντας από πού έχω περάσει και ότι ο τρίτος δήμαρχος που συνεργάζομαι είναι ο κ. Νίκας. Ευελπιστώ ο τέταρτος να είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος.
Θα είμαι δίπλα του με όλες μου τις δυνάμεις. Πιστεύω ότι έχουμε και έργο να επιδείξουμε και να επαναπροσδιορίσουμε πιθανές αστοχίες ή κάποιες αδυναμίες που παρατηρήθηκαν, γαιτί αποτελεί υποχρέωσή μας, σε όλους όσους έχουμε διατελέσει τόσες θητείες, να επαναστοχοθετήσουμε πράγματα τα οποία έχουμε διαπιστώσει και για την πόλη και για τα δημοτικά μας διαμερίσματα.
Καλή επιτυχία στο Θανάση Βασιλόπουλο.
Καλή επιτυχία στην αυτοδιοικητική ομάδα που ετοιμάζουμε
Θα σας πω και έναν ακόμη λόγο ο οποίος μου επιβάλλει να είμαι στη διαδικασία αυτή. Δυστυχώς ο τελευταίος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουμε αυτοσκοπό να είμαστε στην αυτοδιοίκηση. Είμαστε γιατί μας εμπνέουν οι άνθρωποι που θέλουν να ηγηθούν και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους, και δεύτερο, να είμαστε χρήσιμοι για την περιοχή μας.
Θεωρώ λοιπόν ότι η επόμενη τετραετία θα είναι δύσκολη με αυτόν τον εκλογικό νόμο, ο οποίος θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και σας το αναφέρω έχοντας την εμπειρία και του σχεδίου Καποδίστρια και του Προγράμματος Καλλικράτη και ευελπιστώ πως θα έχω και του νέου νόμου Κλεισθένης. Με την εμπειρία μου πιστεύω και θέλω να βοηθήσω να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, των επισκεπτών και να βελτιώσουμε την κατάσταση στα δημοτικά μας διαμερίσματα τα οποία, όπως είπα, χειμάζονται.
Ευχαριστώ πολύ.

Δούζης Γιάννης
Ευχαριστώ το Θανάση Βασιλόπουλο που με εμπιστεύεται να είμαι δίπλα του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Δημιουργική πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας».
Μια παράταξη  αξιόπιστη και πολλά υποσχόμενη για το Δήμο μας και αυτό γιατί ηγείται αυτής ένας άνθρωπος σοβαρός και αξιόλογος. Με όραμα, όπως και όλοι εμείς που συμπορευόμαστε μαζί του. Ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου. Τα λέω αυτά γιατί μας έχει δώσει δείγμα της δουλειάς, της εντιμότητας αλλά και της δημιουργικότητάς του υπηρετώντας τόσα χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αξιοπρέπεια.   Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες και προκλήσεις του δήμου μας και μέσα από μια οργανωμένη και σωστή ιεράρχηση αυτών να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  βιώσιμης ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που αξίζει στη Καλαμάτα αλλά και ολόκληρο το Δήμο μας.
Με χαρά λοιπόν αλλά και μετά από απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, όντας εκλεγμένος από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος μας καλεί όλους να τον βοηθήσουμε και να δώσουμε στο Δήμο Καλαμάτας αυτό που του αξίζει.

Θανάσης Βασιλόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας