Τερίν με σολομό και πράσο

Μία μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
4 κ σ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
400 γρ περίπου φρέσκο σολομό, κομμένο σε κύβους
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
80 ml τζίν
2 φλ τσ ζωμό λαχανικών
10 φύλλα ζελατίνης
αλάτι και άσπρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμυδάκι. Βάζετε και τα κομματάκια σολομού και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Σβήνετε με το τζιν
και ρίχνετε το ζωμό των λαχανικών. Βράζετε για 20′ περίπου μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει αλλάξει το χρώμα του σολομού και έχει ψηθεί σε βάθος.
2. Βγάζετε το σολομό από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τον μεταφέρετε σε μπολ. Ρίχνετε στο τηγάνι τις ροδέλες του πράσου και τις βράζετε για 10′. Μεταφέρετε τα πράσα με το ζωμό
τους στο μπολ με το σολομό.
3. Διαλύετε τη μουλιασμένη ζελατίνη σε λίγο καυτό νερό και ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με το πράσο και το σολομό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το μαϊντανό σε φουντίτσες.
4. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και την αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρετε την τερίν πριν τη σερβίρετε.