Τεντόγλου: «Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή για μένα-Γέλασα πολύ με τα σχόλια»

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στην Αθήνα, μία ημέρα μετά τη συγκλονιστική παρουσία του στο μίτινγκ του Λιεβέν.

Εκεί, ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης κατάφερε να σημειώσει τέσσερις συνεχόμενες καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο για το 2023, με το άλμα του στα 8,41μ. να του δίνει τη νίκη.

Όλα αυτά, σχεδόν 24 ώρες μετά την ακύρωση του άλματός του στα 8,40μ. λόγω… παπουτσιών, στο μίτινγκ του Τόρουν.

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος»

«Είμαι σε καλή κατάσταση. Μπορώ να κάνω 8.40 όποτε θέλω, όπως το είπα. Και παραπάνω μπορούσα, απλά σταμάτησα τον αγώνα μου στο 8.41, ήταν οκ, ένα εκατοστό πάνω, ήταν ειρωνικό».

«Τα εξήγησα όλα σε αυτό που ανέβασα. Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο και προσβολή για μένα και για όλους τους αθλητές και γι’ αυτό και πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Γέλασα πολύ με όλα αυτά τα αστεία που έγραφαν για το θέμα. Δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ. Προφανώς κι ένα παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή και αυτό το ξέρουν όλοι οι αθλητές. Κατάλαβα αμέσως ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να τους εξηγήσω, αλλά δεν ήξεραν τι τους γίνεται. Δεν ήξεραν ποιο παπούτσι είναι ok και “τσακωνόντουσαν” μεταξύ τους και με την Αθήνα και τελικά το απαγόρευσαν.

»Εγώ το θεώρησα αδικία και γι’αυτό ανέβασα και αυτό το ποστ. Είμαι σε καλή κατάσταση και μπορώ να κάνω αυτό το άλμα και γι’ αυτό το είπα από πριν. Και παραπάνω μπορούσα να κάνω. Δεν έχω κάποια συναίσθημα αυτή τη στιγμή για το άλμα μου, εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Έγινε το κακό, αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο.

»Δεν ξέρω ποιος έχει πάρει αυτή την απόφαση και έχουν πάρει και άλλες αντίστοιχες τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι η σόλα από το παπούτσι βοηθά τον αθλητή. Πραγματικά, τα καλύτερα παπούτσια είναι αυτά χωρίς καθόλου σόλα, αλλά δεν τα φοράω εγώ».

Για το χαμό στα σχόλια του twitter και την αγάπη των Ελλήνων: «Δεν ξέρω γιατί με αγαπάνε τόσο πολύ. Τους ευχαριστώ πολύ, γιατί γέλασα πολύ με τα σχόλια και διάβασα όσα περισσότερα μπορούσα. Ευχαριστώ και τα κανάλια και όλους όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά να μην έχουμε θυμό. Πάει, πέρασε αυτό. Έχουμε μπροστά μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το δείχνει και η ΕΡΤ και ελπίζω να το δείτε όλοι».