Επηρεάζουν οι εκλογές την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ Σπάρτης;

Ρεπορτάζ Fly ύστερα από την επίμονη ερώτηση πολιτών για το χρόνο υποδοχής των νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της λακωνικής πρωτεύουσας - Επιβεβαιώνει τον Fly η ανακοίνωση του Θανάση Δαβάκη

Τις φήμες που διαρρέονται τα τελευταία 24ωρα για το ενδεχόμενο καθυστέρησης επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης διερεύνησε σήμερα ο Fly, ύστερα από τηλεφωνήματα πολιτών, οι οποίοι ζήτησαν απαντήσεις στο εν λόγω ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από ρεπορτάζ του Fly, αναδείχθηκε το ενδεχόμενο υποδοχής νεοσυλλέκτων στην ΕΣΣΟ του Ιουλίου και όχι του Μαρτίου, λόγω των επικείμενων εκλογών που αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα από τον πρωθυπουργό. Η πιθανότητα διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης στις 9 Απριλίου θα σημάνει και την επίσημη επανέναρξη του ΚΕΕΜ Σπάρτης την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων που δυνητικά θα ισχύσει από 10 Μαρτίου.

Φυσικά, όλα αυτά τα σενάρια αναμένεται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την τελική του απόφαση για τις εκλογές, κάτι που θα συμπαρασύρει, κατά τα φαινόμενα, και την κατάταξη των νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της λακωνικής πρωτεύουσας.

 

Δαβάκης: Σύμφωνα με τον αρχικό (τελικά) σχεδιασμό η επαναλειτουργία του ΚΕΝ στο ΚΕΕΜ

Ο βουλευτής Λακωνίας και πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης, αναφερόμενος στην επαναφορά του αρχικού σχεδιασμού για την επαναλειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) στο ΚΕΕΜ δήλωσε:

Όπως ήδη έχω ενημερωθεί από την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ (αντί του Μαρτίου) η επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ, ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων, για τις αμέσως επόμενες ΕΣΣΟ, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Αυτό συνέβη για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των εμπλεκομένων μονάδων του Στρατού Ξηράς, από την μετακίνηση προσωπικού, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Είναι μια εξέλιξη που μας στενοχωρεί, όμως η πολιτική απόφαση της επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ, ως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, είναι ειλημμένη!