«Ταξίδι» ελληνικών γεύσεων για τους Ομογενείς στο Αμβούργο (video)

Γράφει η Ελευθερία Κουρτίδου

Η πολυτάλαντη Μάρθα ετοίμασε ένα μοναδικό workshop μαγειρικής στην Ελληνική Κοινότητα Αμβούργου.

Μία μοναδική και συνάμα πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι Έλληνες Ομογενείς στο Αμβούργο την Παρασκευή που βρέθηκαν στο workshop μαγειρικής που προετοίμασε για αυτούς η Μάρθα Φωτιάδου.

Η πολυτάλαντη Μάρθα που μετουσίωσε το πάθος και την αγάπη της για τη μαγειρική σε τέχνη, προετοίμασε ένα λουκούλλειο δείπνο με γεύσεις και αρώματα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, καλωσορίζοντας με ένα θερμό χαμόγελο τους Ομογενείς που συμμετείχαν στο workshop.

«Το είχα στο μυαλό μου και αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό. Να μαζευτούμε οι Έλληνες να κάνουμε όλοι μαζί φαγητά, ελληνικά παραδοσιακά, και να γίνουμε μία παρέα» λέει η Μάρθα στους The New Hellenic Times που κάλυψαν την βραδιά. Η ίδια, που έλκει μάλιστα την καταγωγή της από τη Θεσσαλονίκη και ζει σχεδόν μία δεκαετία στο Αμβούργο, τονίζει πως το νόημα της βραδιάς είναι να μοιραστούν οι συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους γύρω από τα φαγητά, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τη μαγειρική, ενώ όπως υπογραμμίζει εμφατικά κάθε workshop που διοργανώνει κλείνει «γλυκά», με την ίδια να προετοιμάζει και να προσφέρει πάντα επιδόρπιο.

Η δραστήρια Μάρθα μάλιστα προσφέρει και υπηρεσίες catering, καλύπτοντας κυρίως την περιοχή του Αμβούργου.

Πηγή: thenewhellenictimes.com