Τάρτα φράουλας

Με την υπογραφή της Μαίρης Παναγάκου

Υλικά
Φέτες από παντεσπάνι
3 κρόκοι αυγών
120 γρ ζάχαρη
500 ml φρέσκο γάλα
1 βανίλια
50 γρ κόρν φλάουρ
50 γρ βούτυρο φρέσκο
1/2 κιλό φράουλες σε φέτες
150 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Τρόπος παρασκευής
1. Βάζετε σε μπολ τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη και τα χτυπάτε με τον σύρμα. Προσθέτετε το κόρν φλάουρ, 100 ml γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους μέσα στο μπολ σιγά σιγά, χτυπώντας δυνατά και συνεχώς, για να μην ψηθούν οι κρόκοι.
3. Μεταφέρετε όλη την κρέμα ξανά στην κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Πριν την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
4. Την αδειάζετε σε ένα ταψί, κολλάτε στην επιφάνεια της μια μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά. Όταν είναι να ετοιμάσετε την τάρτα, ανακατεύετε την μισή σαντιγί με την κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Στρώνετε τις φέτες από το τσουρέκι σε στρογγυλή πιατέλα και απλώνετε από πάνω τις φράουλες (πλυμένες καλά και κομμένες σε φέτες). Γαρνίρετε με την υπόλοιπη σαντιγί από κορνέ και σερβίρετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε με ψιλοτριμμένο και καβουρντισμένο αμύγδαλο.