Ταλιατέλες στο φούρνο

Νέα μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά250 γρ ταλιατέλες1 1/2 λίτρο νερό αλατισμένο2 μέτρια ξερά κρεμμύδια1 σκελίδα σκόρδο1 κ σ βούτυρο αγελάδας250 γρ μοσχαρίσιο κιμά250 γρ χοιρινό κιμά1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασίαλατοπίπερο1/4 κ γλ πάπρικα καπνιστήλίγο ξερό θυμάρι1 χυμό ντομάτας100 γρ τριμμένη παρμεζάναλίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ και την επιφάνεια του φαγητούΤρόπος παρασκευής1.    Βράζετε τις ταλιατέλες στο 1 1/2 λτ αλατισμένου νερού, για 8′, ώστε να γίνουν “αλ ντέντε”. Τις σουρώνετε, τις λαδώνετε ελαφρά και τις διατηρείτε ζεστές.2.    Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε τα 2 είδη κιμά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβολιάσει.3.    Προσθέτετε το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το θυμάρι. Αφήνετε να σοταριστούν καλά, σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζετε για 1/2 ώρα περίπου.4.    Προθερμαίνετε τον φούρνο με αντιστάσεις στους 200ο και τοποθετείτε τις μισές ταλιατέλες στο βουτυρωμένο πυρέξ. Καλύπτετε με τον κιμά και από πάνω απλώνετε τις υπόλοιπες ταλιατέλες.5.    Παπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια μικρά κυβάκια βούτυρο.6.    Ψήνετε για 40′ περίπου και σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πράσινη σαλάτα εποχής.