Τα νέα της εβδομάδας στο νομό Λακωνίας

Όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με μια ματιά!

Ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, στην οποία εγκρίνεται η προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Το Γ.Ν. Λακωνίας έλαβε έγκριση για την προκήρυξη συνολικά δέκα (10) μόνιμων θέσεων και συγκεκριμένα 7 στη Ν.Μ. Σπάρτης και 3 στη Ν.Μ. Μολάων.

Αντεπίθεση Γεωργαλή

Για συκοφαντίες και ψευδολογία κάνει λόγο ο εργολάβος, Ν.Γεωργαλής, σε δημόσια τοποθέτησή του. «Ας αναρωτηθούν οι Σπαρτιάτες ποιοι και γιατί δεν θέλουν να γίνουν τα έργα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΔΟΜΗΚΑΤ και ανάδοχος της ανάπλασης της Παλαιολόγου.

Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Νεάπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, σκάφος στο οποίο επέβαιναν 110 μετανάστες εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στη θέση Καρνάγιο, νότια της Λακωνίας. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα για την παροχή βοήθειας και σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή. Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ συνελήφθησαν και οι φερόμενοι διακινητές τους.

Έφυγε από τη ζωή ένας πολύ αγαπητός καθηγητής

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής, Άρης Καναβάρος. Σχετικά ψηφίσματα εξέδωσαν οι εκπαιδευτικές κοινότητες του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Σπάρτης, καθώς και η ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Πτώση βράχων και διακοπή κυκλοφορίας

Προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό προς Κυπαρίσσι, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY, η κατολίσθηση που οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που καταγράφηκαν στην περιοχή, δεν προκάλεσαν κάποιον τραυματισμό.

Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης ο Κασσελάκης

Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα για το στάδιο της βασικής του στρατιωτικής εκπαίδευσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές κι επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Fly.

Συνάντηση Κυμπουρόπουλου – Βακαλόπουλου 

Με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3ης Μαρτίου στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, παρουσία και του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Χρήστου – Άγγελου Αντωνάκου.

Νέες συλλήψεις στη Σπάρτη

Συνελήφθησαν, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 4 άτομα, γιατί διαπιστώθηκε να ηλεκτροδοτούν τις οικίες τους με παράνομες συνδέσεις χάλκινων καλωδίων, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί από στύλους του Ο.Τ.Ε. κατά το χρονικό διάστημα από 18.2.2024 έως και την 20.2.2024.

Τι πρέπει να κάνουν οι άρρενες του 2006

Γνωστοποιείται ότι οι άρρενες γεννημένοι το έτος 2006, έχουν υποχρέωση να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής μέχρι τις 29 Μαρτίου 2024. Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.stratologia.gr και προϋποθέτει οι στρατεύσιμοι να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), κωδικούς taxisnet, ΑΜΚΑ, Δελτίο Ταυτότητας καθώς και έγκυρη δνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Ξεκίνησε η αποκομιδή νεραντζιών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης ξεκινώντας μια νέα προσπάθεια για την αποκομιδή των νεραντζιών από τους δρόμους της πόλης μας και διαπιστώνοντας την ανάγκη να αλλάξει η εικόνα της, την περίοδο που τα νεράντζια αρχίζουν να την επιβαρύνουν αισθητικά, προχωρά εγκαίρως στην αποκομιδή αυτών. Η Υπηρεσία Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησε τις εργασίες αποκομιδής, από το πάρκο της Ευαγγελιστρίας.

Γεωτρήσεων συνέχεια στους Μολάους

Η Rockfire συνεχίζει μέρα και νύχτα τις γεωτρήσεις στο κοίτασμα των Μολάων» αναφέρεται στην ανάρτηση, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές ποσότητες αργύρου, ψευδαργύρου και μολύβδου, δηλαδή μετάλλων με πολλές εφαρμογές για τη βιομηχανία, αλλά και γαλλίου και γερμανίου, δυο κρίσιμων πρώτων υλών που ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος

Αν έχεις τύχη, διάβαινε!

Ένας υπερτυχερός πελάτης του πρακτορείου ιδιοκτησίας Γεωργίου Τσάκωνα, επί της οδού Λεωνίδου, είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται κατά 24.150 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας έπιασε με 7 ευρώ δύο «πεντάρια» στο Λόττο, κερδίζοντας περισσότερα από 24.000 ευρώ. Ο μεγάλος νικητής της λοταρίας δοκίμασε την τύχη του κι εκείνη, όπως αποδείχθηκε, του χαμογέλασε!

Σεισμός στο Γερολιμένα

Σεισμική δόνηση καταγράφηκε χθες το βράδυ, στη Λακωνία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 30 χιλιόμετρα ανοιχτά του Γερολιμένα, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,3 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σημαντικό κίνητρο για τους γιατρούς της Ελαφονήσου

Οι Ιατροί που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου, λαμβάνουν εκτός από το μισθό τους και 400 ευρώ, ως επίδομα αγόνου. Επιπλέον αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελαφονήσου με την υπ.αρ. 3/30-01-2024 απόφασή του, αποφάσισε την παροχή μηνιαίου χρηματικού επιδόματος σίτισης και διαμονής  στο ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου.

Παρέμβαση Συγκλήτου Πα.Πελ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια 

Η παρέμβαση της Συγκλήτου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια είδε το φως της δημοσιότητας, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την αύξηση της χρηματοδότησης των δημοσίων Πανεπιστημίων, η οποία διαχρονικά υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού μέσου όρου.