Τα 25 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει σήμερα η Google

Οι 10 εντολές της Google

Γενέθλια σήμερα για την Google, και τα γιορτάζει με ένα doodle. Σβήνει 25…κεράκια με μια αναδρομή στο παρελθόν ξεκινώντας από το πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης.

«Από μοίρα ή τύχη, οι διδακτορικοί φοιτητές Sergey Brin και Larry Page συναντήθηκαν στο πρόγραμμα επιστήμης υπολογιστών του Πανεπιστημίου Stanford στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Γρήγορα έμαθαν ότι μοιράζονταν ένα παρόμοιο όραμα: να κάνουν τον Παγκόσμιο Ιστό πιο προσβάσιμο. Το ζευγάρι εργάστηκε ακούραστα από τα δωμάτια του κοιτώνα για να αναπτύξει ένα πρωτότυπο για μια καλύτερη μηχανή αναζήτησης. Καθώς έκαναν σημαντική πρόοδο στο έργο, μετέφεραν τη λειτουργία στο πρώτο γραφείο της Google – ένα νοικιασμένο γκαράζ. Στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 γεννήθηκε επίσημα η Google Inc».

Από το 1998 και πρώτο γραφείο που ήταν σε ένα νοικιασμένο γκαράζ πολλά έχουν αλλάξει: « συμπεριλαμβανομένου του λογότυπού μας όπως φαίνεται στο σημερινό Doodle — αλλά η αποστολή παρέμεινε η ίδια: να οργανώσουμε τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνουμε παγκοσμίως προσβάσιμες και χρήσιμες. Δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Google για αναζήτηση, σύνδεση, εργασία, παιχνίδι και ΤΟΣΑ πολλά άλλα!

Σας ευχαριστούμε που εξελίσσεστε μαζί μας τα τελευταία 25 χρόνια. Ανυπομονούμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει το μέλλον, μαζί».
Οι 10 εντολές της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.