Γεωργαλής στον Fly: «Αν συνεχιστεί η διαμάχη, εκτιμώ ότι θα κρατήσει δύο χρόνια»

Τι απάντησε ο επικεφαλής της ΔΟΜΗΚΑΤ για την επόμενη ημέρα της ανάπλασης της Παλαιολόγου

Συνέχεια στο μείζον ζήτημα της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου έδωσε σήμερα, στην πρωινή ζώνη του Fly, ο εργολάβος κι επικεφαλής της ΔΟΜΗΚΑΤ, κύριος Γεωργαλής, ο οποίος απάντησε στην πρόσφατη συνέντευξη που δόθηκε από πλευράς δήμου Σπάρτης και Τεχνικής Υπηρεσίας, τονίζοντας αρχικά ότι επιθυμεί να ολοκληρώνει τα έργα που αναλαμβάνει, όπως αποδεικνύεται και από τα εκατοντάδες έργα που έχει υλοποιήσει με πολυάριθμους δήμους.

Ο ανάδοχος της Παλαιολόγου έκανε λόγο για ψεύδη, διαστρέβλωση της πραγματικότητας και συκοφάντηση της εταιρείας του, η οποία δεν χρωστάει ούτε ευρώ, εξηγώντας παράλληλα ότι σε καμία από τις περιπτώσεις των δήμων που ανέφερε ο κύριος Δούκας, δεν υπήρξε έκπτωτος.   

«Όταν δίνουμε μία προσφορά θεωρούμε ότι η μελέτη είναι ώριμη», απάντησε χαρακτηριστικά στη δήλωση του δημάρχου Σπάρτης ότι «πριν κάνεις προσφορά υποτίθεται ότι έχεις μελετήσει κι έχεις αποδεχτεί ότι αυτά που περιγράφει η μελέτη μπορούν να εκτελεστούν», σχολιάζοντας ότι αν έπρεπε να κάνει η εταιρεία του όλες τις μελέτες, τότε θα έπρεπε να γίνει μελέτη κατασκευής, κάνοντας μάλιστα λόγο για σοβαρό κίνδυνο να μείνει το έργο ημιτελές.

«Αν συνεχιστεί η διαμάχη, εκτιμώ ότι θα κρατήσει δύο χρόνια», όπως υπογράμμισε ο κύριος Γεωργαλής, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι, παρόλο που οφείλει να συνεχίσει τις εργασίες μέχρι να ληφθεί απόφαση περί αποδοχής ή απόρριψης της αίτησης διακοπής του έργου, κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο, καθώς δεν έχει λάβει τις απαραίτητες διευκρινίσεις που έχει ζητήσει. Μάλιστα, σε περίπτωση μη αποδοχής της εν λόγω αίτησης, ο ίδιος σκοπεύει να προσφύγει στο Τεχνικό Συμβούλιο. «Πριν φύγω θα ρίξω γκρο μπετό, για να μη μείνει έτσι ο δρόμος», σημείωσε χαρακτηριστικά, διερωτώμενος με αφορμή την εξέλιξη και των υπολοίπων έργων που δεν προχώρησαν «Άραγε όλοι οι άχρηστοι εργολάβοι μαζεύτηκαν στη Σπάρτη;».

Επιπλέον, σχετικά με το Open Mall, ο κύριος Γεωργαλής απάντησε ότι προχωράει κανονικά, παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ για το κτήριο Σπυρόπουλου ανέφερε ότι η Εισαγγελία Σπάρτης ήδη ασχολείται με το θέμα, ολοκλήρωσε δε τη συνέντευξη τονίζοντας ότι «αν αναλάβει την επίβλεψη του έργου μία ισχυρή ομάδα, όπως επιτρέπει ο νόμος, και ασχοληθούμε με το ίδιο το έργο και όχι με κακές επιθέσεις, τότε η ανάπλαση της Παλαιολόγου μπορεί να γίνει, καθώς η εταιρεία μου έχει την τεχνική και χρηματοοικονομική επάρκεια να το φέρει σε πέρας».