Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Αυτά συμφώνησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας

Σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Προς τούτο συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται. Να σημειωθεί ότι και το 2022 οι δύο ηγέτες είχαν συζητήσει για το ενδεχόμενο Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όταν ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, μετά και τη σημερινή τους συνάντηση προσδιορίζεται χρονικά και αναθέτουν στους δύο υπουργούς Εξωτερικών να έχουν επιτελικό ρόλο για τον προγραμματισμό του.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.