Πυροσβεστική: Επιχείρησε σε 32 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η πυροσβεστική κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 32 δασικές πυρκαγιές, κλήθηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο από τις 6 το απόγευμα χθες, Τρίτη, μέχρι την ίδια ώρα σήμερα.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη δυτική και κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικά και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από σήμερα Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Ο καύσωνας αυτός λαμβάνει την ονομασία CLEON και εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023).

H πυροσβεστική κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.