Συνάντηση της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Μονεμβασίας για την απελευθέρωση της Μονεμβάσιας από του Τούρκους και της ανακήρυξη της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Μονεμβασίας, η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας , με τη σειρά της, υποδέχθηκε το κο Πρόεδρο στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στην ιστορική πόλη της Μονεμβασίας .
Κατόπιν αιτήματος μας στο γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κος Πρόεδρος είχε την ευγενή καλοσύνη να δεχθεί μέλη του ΔΣ της Ενώσεως μας σε κατ ιδίαν συνάντηση .
Στη διάρκεια της συνάντησης προσφέρθηκαν στον Κο Πρόεδρο προϊόντα τοπικών παραγωγών προβάλλοντας έτσι και μια άλλη πτυχή του τόπου μας πέρα από το πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα, αυτή της υγιούς επιχειρηματικότητας μέσω της μεταποίησης του πρωτογενούς τομέα.
Παράλληλα, στα πλαίσια της ολιγόλεπτης συνάντησης μας, είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε στο κο Πρόεδρο κάποια από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας με προεξέχοντα αυτά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης – με το πλήθος αιολικών πάρκων και εναέριων δικτύων υπερ-υψηλής τάσης που σχεδιάζονται και αδειοδοτούνται χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας-καθώς και την εισφοροεισπρακτική πολιτική και τον καθημερινό έλεγχο των επιχειρήσεων της Μονεμβασίας από κάθε είδους ελεγκτικό φορέα και μηχανισμό (ΣΔΟΕ-ΙΚΑ-ΕΦΕΤ κλπ, κλπ).
Ο κος Πρόεδρος, άκουσε με προσοχή και κατανόηση τα ζητήματα που του θέσαμε .
Μας τόνισε ότι η κοινωνία μας και ειδικά η υγιής επιχειρηματικότητα δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει επί μακρόν σε μία οικονομική πολιτική που στηρίζεται στην υπερφορολόγιση των εσόδων και μας διαβεβαίωσε πως ήδη η Προεδρία της Δημοκρατίας απεργάζεται σχέδια και προτάσεις με στόχο την αλλαγή την φιλοσοφίας και της υπάρχουσας οικονομικής πολιτικής.
Τέλος ο κος Πρόεδρος μας έκανε τη τιμή να μας προσκαλέσει -και με μεγάλη χαρά το αποδεχτήκαμε- σε μια εκτενέστερη και επί της ουσίας συνάντηση τον επόμενο μήνα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συμπατριώτες μας ,ότι φέτος η Ένωση μας στήριξε οικονομικά τις εκδηλώσεις της καύσης της γολέτας στη Μονεμβάσια προσφέροντας ένα ποσό από το ταμείο της για πυροτεχνήματα και εργασίες επί του σκάφους .