Συγκεντρώσεις σε Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό. Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κερατσίνι και στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που πριν από 8 χρόνια σαν σήμερα έπεσε νεκρός από μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης είναι: «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν». Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο δηλαδή όπου δολοφονήθηκε, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Συγκλονιστική η φωτογραφία του Intime News με την Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του δολοφονημένου γιου της.

«Δεν τελειώσαμε με το φασισμό.Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα.

Προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή». «Ο φασισμός είναι εκεί έξω, ένα κομμάτι του είναι στη φυλακή», κατέληξε η κ. Φύσσα.

Στη Θεσσαλονίκη η αντιφασιστική συγκέντρωση γίνεται στην περιοχή της Καμάρας ενώ θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Φωτογραφίες του GRtimes

[Πηγή: Intime News]