“Σώστε το λιμάνι της Καλαμάτας”

Τι αναφέρει ο τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Φίλες, Φίλοι Πολίτες της Πελοποννήσου,

Το λιμάνι της Καλαμάτας έχει χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας λόγω της θέσης του (το νοτιότερο της Πελοποννήσου προς την Μεσόγειο) και αποτελεί το πλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα αξίας των συνδυασμένων μεταφορικών υποδομών (αεροδρόμιο, σιδηρόδρομος, οδικοί άξονες) της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
Ο συνδυασμός όλων αυτών των στρατηγικών υποδομών  αυτοί που τα έφτιαξαν (Κουμουνδούρος & Τρικούπης) γνώριζαν τον καθοριστικό τους ρόλο  διαχρονικά για την  βιώσιμη ανάπτυξη της Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση όλης της χώρας.
Με το σημερινό μήνυμα καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας να προστατέψουν το λιμάνι της Καλαμάτας από αυτούς
που δεν βλέπουν τίποτα άλλο από τον εαυτό τους,
που δεν βλέπουν πιο μακριά από την αυλή τους,
που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία που έχει ένα έργο υποδομής
“εθνικής σημασίας” όπως το Λιμάνι της Καλαμάτας που δεν αντιλαμβάνονται (ενδεχόμενα σκοπίμως) ότι υπάρχουν τόσα άλλα λιμανάκια στην Πελοπόννησο που μπορούν παίξουν το ρόλο της μαρίνας, αλλά δεν υπάρχει κανένα άλλο λιμάνι με τα χαρακτηριστικά του εθνικής σημασίας λιμένα της Καλαμάτας. που δεν αντιλαμβάνονται ότι το Λιμάνι της Καλαμάτας,. ο σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο και οι οδικοί άξονες ανήκουν στον ελληνικό λαό.
Σώστε το λιμάνι της Καλαμάτας από αυτούς που θέλουν να το μετατρέψουν σε μαρίνα για τον ελληνισμό Mega yacht.
Γιώργος Καραμπάτος
τέως Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας