Στριφτά μπουρέκια με παστουρμά

Δια χειρός Μαίρης Παναγάκου

Υλικά150 γρ παστουρμάς2 ντομάτες3-4 πράσινες πιπεριές1 μέτριο ξερό κρεμμύδι3 φύλλα κρούστας1 αυγό1 κ σ βούτυρο ή ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής1.    Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και ανακατεύετε. Πριν αλλάξουν χρώμα οι πιπεριές, προσθέτετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους.

2.    Όσο απορροφούν οι ντομάτες το νερό τους, ρίχνετε και τον παστουρμά κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μετά από 1′-2′ κατεβάζετε από τη φωτιά.

3.    Χτυπάτε το αυγό και αλείφετε κάθε φύλλο κρούστας. Κόβετε τα φύλλα σε κομμάτια τριγωνικού σχήματος, βάζετε σε καθένα ανάλογη ποσότητα από το μείγμα που ετοιμάσατε και τα τυλίγετε κυλινδρικά.

4.    Τα τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο, τα γυρίζετε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρετε ζεστά.