Στρούντελ μήλου με κρέμα βανίλιας από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
2 φύλλα ζύμης κουρού
μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα
4 μήλα στάρκιν
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 φλ τσ ξανθές σταφίδες
1/2 φλ τσ χοντροαλεσμένα καρύδια
1 κ γλ κανέλα σε σκόνη
1/2 κ γλ γαρύφαλλο σε σκόνη

Για την σάλτσα βανίλιας
2 φλ τσ φρέσκο πλήρες γάλα
2 κρόκους αυγών
1 κ σ ζάχαρη
1 κ σ κοφτή κόρν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας ή 2 βανίλιες
2 κ γλ φρέσκο βούτυρο

Τρόπος παρασκευής
1.    Καθαρίζετε και κόβετε τα μήλα σε μέτριους κύβους και τα περιχύνετε με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνετε χωριστά το κάθε φύλλο της ζύμης και μοιράζετε επάνω στην φαρδιά
πλευρά, τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια και τα μπαχάρια, αφήνοντας περιθώριο τριγύρω 2.5 εκ. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο.

2.    Διπλώνετε το περιθώριο, αφού το βουτυρώσετε, επάνω από την γέμιση και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε από πάνω με την λιωμένη μαργαρίνη και ψήνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη
λαμαρίνα για 45′.

3.    Ετοιμάζετε την κρέμα της βανίλιας: Σε κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά κρύα και τα ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα. Βγάζετε από την φωτιά πριν να βράσει και περιχύνετε τα
στρούντελ.

Μπορείτε να γαρνίρετε τα στρούντελ με άχνη ζάχαρη και κανέλα και να σερβίρετε χωριστά την κρέμα βανίλιας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ