Στο μάτι της Google ο Έλληνας Γιώργος Καραμπάσης

Δημιούργησε τη δική του ιστοσελίδα με στοιχεία για τον κορονωϊο και τώρα επανέρχεται με μία νέα ιδέα καινοτομίας

Ο Γιώργος Καραμπάσης, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, μαζί με την ομάδα του κέρδισαν σε ένα διαγωνισμό με μια απλή ιδέα καινοτομίας, την οποία εντόπισε η Google. Ο παγκόσμιος κολοσσός προσκάλεσε τους νέους επιστήμονες να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα της, όπου με την καθοδήγηση ενός μέντορα που εργάζεται στη Google θα αναπτύξουν και να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται “Google Cloud COVID-19 Hackathon Fund”. Απο τις 381 συμμετοχές, οι 28 καλύτερες ομάδες προσκλήθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα από το Δεκέμβρη και 13 λάβανε πρόσκληση να παρουσιάσουν την καινοτομία τους στις 26 & 27 Απριλίου. Μια από αυτές τις ομάδες είναι και η ελληνική, η μοναδική μάλιστα που βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ.

Η καινοτομία αφορά σε μια εφαρμογή όπου λέγεται MaskIt (προφέρεται μάσκιτ) η οποία καταγράφει τη χρήση μασκών που χρησιμοποιεί ο χρήστης και συστήνει κατάλληλες μάσκες, ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλει να κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή επίσης υπενθυμίζει τον χρήστη να φορέσει μάσκα προτού βγει έξω (υποθέτοντας πως έχει αναφέρει στην εφαρμογή την ώρα που θα βγει έξω ως event). Μαζί με την καταγραφή μασκών, καταγράφει και πόσα χρήματα ξόδεψε συνολικά και πόσες ώρες χρήσης μάσκας έχει κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή είναι στα τελευταία στάδια ανάπτυξης προτού αναρτηθεί στο App Store και Google Play Store δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, περίπου στις 15 Μαΐου.

Σχετικά με το Γιώργο Καραμπάση

Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο 3ο έτος στο Τμήμα της Πληροφορικής και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Πάντα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την καινοτομία και όλο και αυξάνεται όσο περνάνε οι μέρες, ειδικά βλέποντας όλα τα προβλήματα που επικρατούν τώρα με την αλλαγή του κλίματος, την κατανάλωση ενέργειας και τις καινοτομίες που γίνονται με τις διαστημικές τεχνολογίες. Κάποιοι μπορεί́ να τον γνωρίζουν από́ την ιστοσελίδα του κορωνοϊού που δημιούργησε, ncovtrack.com, όπου καταγράφονται  λεπτομερή στατιστικά του κορωνοϊού και εμβολιασμού ανά περιοχές από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Σελίδα σχετικά με την παρουσίαση: https://events.withgoogle.com/demo-week-hackathon-fund/

Σελίδα σχετικά με την εφαρμογή μας (πατήστε στο βελάκι δίπλα από εκεί που λέει MaskIt): https://events.withgoogle.com/demo-week-hackathon-fund/teams/#content

Σύνδεσμος για την ζωντανή παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, στις 8 η ώρα το απόγευμα: https://m.youtube.com/watch?v=-GaKWMUCaaM