Στο «κόκκινο» η παραβατικότητα στην Πελοπόννησο

Δίχως τέλος οι συλλήψεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (24.5.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σικυωνιών, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν -9- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

· -8- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και

· -1- άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν -9- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αργολίδα

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες (23.5.2024) το μεσημέρι, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αργολίδας, της Αττικής και της Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου, του Αστυνομικού Τμήματος Βόρειας Κυνουρίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και Κορινθίας, -2- αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας, όπου συνελήφθησαν -7- ημεδαποί, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα, μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των νομοθεσιών περί ναρκωτικών, για τα όπλα και για την -κατά περίπτωση- παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.

Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -54- άτομα, τα οποία προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους συλληφθέντες.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε η δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες διέθεταν ιεραρχική δομή με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον από την 16.1.2024.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τον συλληφθέντα 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο και τους -6- συλληφθέντες ημεδαπούς, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Αρκαδίας και αποτελούνταν από τους -6- συλληφθέντες ημεδαπούς, ηλικίας 18 έως 49 ετών, αντίστοιχα, ενώ αρχηγικά μέλη ήταν 33χρονος και 28χρονη ημεδαποί, οι οποίοι αναζητούνται.

Τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons).

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (23.5.2024) πρωινές ώρες έρευνες σε οικίες και χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -62- γραμμαρίων,

· -13- ναρκωτικά δισκία,

· -34- στυπόχαρτα, εμποτισμένα με LSD,

· -3- κυνηγετικά όπλα

· -1- αεροβόλο πιστόλι,

· -2- οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων,

· το χρηματικό ποσό των -22.630- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συλλήψεις σε Κορινθία και Αργολίδα για κάνναβη, τυχερά παιχνίδια και φυσίγγια 

Συνελήφθησαν, χθες (23.5.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Ναυπλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου, πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας 36 έως 47 ετών, αντίστοιχα, γιατί εντός καταστήματος διενεργούσαν τυχερά παίγνια. Επιπλέον, συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, γιατί επέτρεπε στους ανωτέρω τη διενέργεια τυχερού παιγνίου. Τέλος, κατασχέθηκαν -1- ζεύγος ζαριών και το χρηματικό ποσό των -320- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομου παιχνιδιού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη, σήμερα (24.5.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 19χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, -1- καπνικό προϊόν και τρίφτη κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον, όπως προέκυψε, στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης.

Συνελήφθη, χθες (23.5.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνιών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, 28χρονη ημεδαπή, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -35- φυσίγγια.