Στη Σπάρτη για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου ο Νίκας

Συνάντηση στη συνέχεια στην Τρίπολη με την υπουργό Πολιτισμού

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Σπάρτη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

“Η ενότητα που επέδειξε ο λαός μας το 1940 απαιτείται και σήμερα, καθώς οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες” σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Μετά την δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, οι αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και άλλοι επίσημοι, μετέβησαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, ακολούθησε δε παρέλαση επί της οδού Λυκούργου και παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετέβη στην Τρίπολη, όπου είχε μακρά συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην αρκαδική πρωτεύουσα για τη σημερινή εθνική επέτειο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σχετικά με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οπως έγινε γνωστό, τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι αύριο Σάββατο 29 Οκτωβρίου εκτός Μεσσηνίας.